Elnökségi ülés – 2008. december 2.

Innen: Wikimédia Magyarország
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
JEGYZŐKÖNYV

amely készült 2008. december 2-án 18 órai kezdettel a Wikimédia Magyarország Egyesület

elnökségi ülésén, az 1111 Budapest, Bartók Béla u. 52. szám alatt.*


Jelen vannak: az elnökség tagjai közül Gervai Péter elnök, Mészöly Tamás operatív alelnök, Zrínyi Dániel gazdasági alelnök és Damokos Bence elnökségi tag; valamint vendégként három egyesületi tag.

A megjelentek megállapították, hogy az elnökségi ülésen az ötfős elnökségből négy fő van jelen (Hanák Gábor elnökségi tag egyéb programja miatt előzetesen kimentését kérte), így az ülés határozatképes.

Adószám igénylése

A szükséges iratok összegyűjtése és kitöltése után az ügyintézésre Mészöly Tamás operatív alelnök meghatalmazást kapott Gervai Péter elnöktől.

Könyvelő

Zrínyi Dániel gazdasági alelnök megbízást kapott az egyesület könyvelési feladataival kapcsolatos teendők könyvelővel való megbeszélésére. A könyvelő megbízására a vele való megbeszélés és megegyezés alapján a későbbiekben kerül sor.

Bankszámla

Az egyesület elnöksége áttekintette több pénzintézet számlavezetésre vonatkozó pénzügyi ajánlatát, majd a pénzintézetre, a számlacsomagra és a bankkártyára vonatkozóan a következő egyhangú határozatot hozta:

22/2008. (XII. 2.) számú határozat
Az egyesület számlavezető banknak a CIB Bankot, azon belül a CIB Non-profit Classic nevű számláját választja. A számlához az egyesület egy CIB Kompakt Vállalati Kártyát igényel.

Adománygyűjtő kampány

Az egyesület elnöksége megvitatta a Wikimedia Foundation 2008-as adománygyűjtési kampányára vonatkozó szerződési ajánlatát, majd a szerződés megkötéséről a következő egyhangú határozatot hozta:

23/2008. (XII. 2.) számú határozat
Az egyesület elfogadja és aláírja a Wikimedia Foundation 2008-as adománygyűjtési kampányára vonatkozó szerződési ajánlatát.

Egyesületi wiki

Az egyesület belső wikijét a jelenlegi, BME MOKK-ban található szerverről a saját, egyesületi szerverre költözteti át (ahol jelenleg a wiki.media.hu weboldal is üzemel).

Domének

Az egyesülettel kapcsolatos fontosabb doméneket az egyesület bejegyezteti, illetve megszerzésükre lépéseket kezdeményez.

Tagfelvételi eljárás kérdései

Megbeszélés a tagfelvételi űrlap tartalmáról és az eljárás egyes kérdéseiről.

Taglisták, adományozók

Megbeszélés a tagi és adományozói listák, valamint azok tagjai adatainak megjelenítéséről.

Megszólítási forma

Az egyesület nyilvános kommunikációjában a Wikimédia-projektekben megszokott tegeződést használja.

Projektötletek

Megbeszélés néhány lehetséges egyesületi programról:

  • rendezvény a sajtó és egyéb médiák képviselői számára;
  • fotópályázat (akár a Wikipedia Loves Art programhoz kapcsolódva, akár attól függetlenül);
  • WikiKlub (találkozási lehetőség, rendszeres oktatás), előadások érdeklődők (könyvtárak, iskolák stb.) számára;
  • nyári tábor/konferencia.


*: a jegyzőkönyv csak olyan mértékben tartalmazza az elnökségi ülés résztvevőit, eseményeit és a döntések eredményét, hogy azok a személyiségi és személyes adatokhoz fűződő jogokat, valamint az egyesület jogos érdekét ne sértsék.