Hétfő éjfélig van lehetőség pályázni az MNV Zrt. és a Wikimédia Magyarország műemlékes fotópályázatára

Innen: Wikimédia Magyarország
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Sajtóközlemény, 2013. szeptember 27.

Wiki Loves Monuments

A Wiki Loves Monuments egy évente megrendezett nemzetközi fotópályázat, amelynek idei hazai partnere a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A pályázat célja az állami tulajdonban található műemlékek megörökítése, kulturális örökségünk megőrzése és megismertetése, valamint képek szabad licencű közzétételének népszerűsítése. A hónap eleje óta a nemzetközi pályázatra 260 ezer kép érkezett be, amin belül több mint 80 pályázótól mintegy 1800 kép magyarországi műemléket ábrázol.

Díjazás

A hazai pályázat esetén a legjobbnak ítélt 20 kép szerzőjét díjazza a kiíró Wikimédia Magyarország Egyesület és az MNV Zrt., a tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó nemzeti társaságokkal együttműködve.

A hazai díjakon túl a 10 legjobbnak ítélt kép továbbításra kerül a nemzetközi zsűri részére, ami az így beérkező legjobb műemlékfotók közül kiválasztja és díjazza a 2013-as Wiki Loves Monuments legjobb képeit. A nemzetközi fotópályázat első helyezettje egy 2000 euró értékű utazást nyer Londonba, a Wikimédia-mozgalom éves nemzetközi konferenciájára, a Wikimániára, a további díjazottak pedig 500-50 euróig terjedő, fotózással kapcsolatos utalvánnyal lesznek gazdagabbak. A nemzeti pályázat díjkiosztója várhatóan decemberben első felében kerül megrendezésre.

Zsűri

A hazai pályázat szakmai zsűrijének tagja dr. Halasi Tibor, az MNV Zrt. Igazgatóságának elnöke, Hack Róbert, a Lechner Lajos Tudásközpont fotóművésze, valamint a Wikimédia Magyarország részéről Mészöly Tamás, a pályázat főszervezője.

Pályázati határidő, jelentkezés

A pályázatra szeptember 30. éjfélig lehet még jelentkezni. További részletek, jelentkezés: http://wikilovesmonuments.hu/

Kapcsolat

Kapcsolat, további információ: Mészöly Tamás, wlm(kukac)wikimedia.hu