Bankkártya-használati szabályzat

Innen: Wikimédia Magyarország
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szervezeti és működési szabályzat
Adatok, adatkezelés
Elnökség és alkalmazottak
Egyéb

A Wikimédia Magyarország Egyesület bankkártyáinak használati szabályzata.

Általános irányelvek

Az adott egyesületi bankkártyát kizárólag az használhatja, akinek a nevére szól. Azt semmilyen körülmények között sem lehet kölcsönadni, vagy továbbadni harmadik személynek.

Az egyesületi bankkártya elvesztése, vagy ellopása esetén a kártyabirtokosnak azonnal jeleznie kell ezt a kiállító bank és az egyesületi iroda vezetője felé is.

A kártyabirtokosoknak a kártya átvételekor írásban kell nyilatkozniuk arról, hogy elfogadják és minden esetben betartják ezt a szabályzatot. Ennek elmulasztása minden esetben a kártya visszavonását eredményezi.

Ezek a bankkártyák az adott munkavállaló rendes munkahelyi tevékenységéből adódó költségeinek megtérítésére szolgálnak elsősorban (pl irodaszer-vásárlás). A felhasználhatóság körei minden bankkártyához külön, egyedileg kerülnek meghatározásra. Ezeket az Egyesület elnöksége saját belátása szerint határozza meg és csak nekik van joguk megváltoztatni is.

A bankkártyákkal vásárolt dolgok mind az Egyesület tulajdonát képezik, így ezekre mind vonatkozik a magatartási kódex 3. pontja, legyen az tárgy, vagy szolgáltatás (pl. hotelszoba). Ezeket egyéni célokra nem lehet felhasználni.

A bankkártya-használati szabályzat megszegése a magatartási kódex megszegésének minősül és ennek megfelelően kerül megítélésre is. A szabályzat megszegése fegyelmi eljárást vonhat maga után, aminek az eredménye akár a munkavállaló elbocsátása is lehet.

A kártyabirtokos felelőssége

  1. A kártya biztonságos tárolása
  2. Biztosítani, hogy a kártyával kizárólag olyan tételek kerüljenek megvásárlásra, amire engedélyezve lett a használata
  3. Minden kártyás vásárlás számláját megőrizni és azokat a bankkártyák könyvelésével foglalkozó alkalmazottnak, vagy megbízott partnernek kérésre a lehető leghamarabb átadni
  4. Jelenteni, minden hibát és tévedést, hogy az Egyesület a vásárlás tényleges értékén felül levont összeget vissza tudja követelni az adott cégtől

A kártya megújítása, vagy törlése

Amennyiben a kártyabirtokos alkalmazott munkaviszonya bármilyen okból megszűnik, a birtokában lévő bankkártyát a bejelentés napján, lehetőleg azonnal vissza kell szolgáltatnia az Egyesület irodavezetőjének, aki töröltetni fogja azt.

Az Egyesület bármelyik bankkártyáját bármikor bevonathatja, ha úgy látja, ezen, vagy valamely más szabályzatnak nem megfelelő módon kerülnek felhasználásra.