Nem publikus adatok kezelésére vonatkozó irányelvek

Innen: Wikimédia Magyarország
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szervezeti és működési szabályzat
Adatok, adatkezelés
Elnökség és alkalmazottak
Egyéb

Ezek az irányelvek azt a célt szolgálják, hogy azok az önkéntesek, akik a Wikimédia Magyarország Egyesület által kezelt nem publikus adatokhoz is hozzáférhetnek, személyesen és jogilag is elszámoltathatóak legyenek.

  1. Minden személyazonosságot felfedő információ, amit az Egyesülettel kapcsolatba lépő személyek az Egyesület számára magukról átadnak, bizalmas információnak minősülnek, és mint ilyenek, nem publikusak, azokat kizárólag az adatvédelmi irányelvekben meghatározott módon lehet kezelni és felhasználni.
  2. Kizárólag a Wikimédia Magyarország Egyesület által ismert személyazonosságú természetes személyek kaphatnak hozzáférést bármilyen olyan, nem publikus adathoz, amit az Egyesület gyűjt, kezel vagy raktároz, és annak publikálását az adatvédelmi irányelvek tiltják.
  3. Bármelyik önkéntes, aki hozzáférési jogot szerez bármilyen nem publikus adathoz, addig nem kaphatja azt ténylegesen meg, amíg nem igazolta személyazonosságát hitelt érdemlően az Egyesület felé, beleértve szükség esetén a nagykorúságát és önálló cselekvőképességét is.
  4. Azon önkéntesek számára, akik ezen irányelv hivatalos beiktatásának napján (2013. december 1.) bármilyen, az Egyesület által kezelt nem publikus tartalomhoz hozzáfértek, de személyazonosságuk az Egyesület számára nem volt ismert, 60 nap állt rendelkezésre, hogy egyértelműen igazolják magukat. Az ezt elmulasztóktól az Egyesület a határidő lejártakor megvonta a hozzáférési jogokat. Számukra ezt csak akkor állítja vissza, ha kilétüket hitelt érdemlően felfedik az Egyesület felé.